close
Menu

John Deere lanserar nya S700-serien tröskor

Zweibrücken, 22 juni 2017 – Inför 2018 introducerar John Deere tröskor och skärbord utrustade med dagens mest avancerade skördeteknik. Fyra nya tröskmodeller i S700-serien – S760, S770, S780 och S790 – erbjuder kunderna betydande förbättringar i form av ”smart” teknik, förarkomfort och datahantering.
Nya S700-serien, med det allra senaste inom skördeautomatik, bygger på den beprövade S600-serien tröskor, som lanserades 2012. Flera av förändringarna underlättar för föraren, genom att tröskan automatiskt utför alla nödvändiga justeringar under gång.
”Nya S700-serien är resultatet av förbättringar till våra tidigare modeller, som optimerar och automatiserar skörd av grödor med både fina och grova kärnor”, säger John Deeres produktchef för tröskor, Carsten Heftrig. ”Vi har gjort tröskorna intelligentare genom ytterligare automatisering av justeringar och kalibrering. Vi har också ökat livslängden och produktiviteten på våra frontaggregat, för att skapa ett högeffektivt skördesystem, som inte har någon motsvarighet på dagens marknad”.
För att göra det enklare för förarna att utnyttja S700-serien tröskornas fulla potential, introducerar John Deere nästa generation interaktiva tröskjusteringar, ICA2. Efter optimering av maskininställningar som t.ex. körhastighet, kärnkvalitet och spill, samt spannmålsprover, med hjälp av ICA, ändrar ICA2-systemet automatiskt inställningarna för att hålla den förinställda kapaciteten på en konstant nivå. Enligt en studie utförd av universitetet i Göttingen i Tyskland, kan ICA förbättra utnyttjandet av tröskans inbyggda kapacitet med i genomsnitt 20 procent.
De största, utseendemässiga skillnaderna, jämfört med tidigare modeller, som kunderna kommer att lägga märke till på nya S700-serien, finns i hytten. Det börjar med nya CommandPRO hydrospaken, som har upp till sju individuellt programmerbara snabbvalsknappar för anpassning av de mest användbara funktionerna. Utformningen, som delas med de nya 6230R och 6250R traktorerna, kommer att välkomnas av befintliga
John Deere användare, medan nya köpare kommer att uppskatta den tydliga färgkodningen och de bakgrundsbelysta reglagen.
Hyttens nya GSD 4600-monitor är också mycket enkel att använda. ”Den fungerar precis som en mobil pekskärm, med en unik swipe-funktion för bläddring mellan körsidorna”, säger produktspecialisten Kevin Etienne. ”Dess layout kan även den anpassas efter kundens behov, rådande förhållanden, eller det arbete som ska utföras”.
Tillsammans med tröskorna lanserar John Deere också den nya 700PF-serien Premium Flow skärbord, med skärbredder från 6,7 till 9,1 m. Dessa kommer att utrustas med 760 mm inmatningsskruvar med hög kapacitet för hantering av stora volymer. Dessutom har det nya 700D dukbordet modifierats på flera punkter, för att anpassas för skörd av hög raps, inklusive inmatningsskruvar med större diameter, kraftigare slirkopplingar och förbättrade tätningar.
Sedan introduktionen år 2012 har den Zweibrücken-byggda S-serien genomgått flera uppgraderingar, inklusive ett nytt inmatningshus med fyra kedjor, tröskcylinder med åtta slagor, aktiv slagskodämpning, en ny sållkass och högre motoreffekt. Alla dessa funktioner har konstruerats för att öka tröskans effektivitet, och är resultatet av ständiga förbättringar som utvecklats av John Deere European Crop Harvesting Development Centre i Zweibrücken, Tyskland. Fokus för den nya serien har varit automatisering.
”Funktioner används när de är enkla att använda och det är vad vi uppnått med den nya trösklinjen”, säger Chris Wigger, John Deeres Vice President Ag and Turf Sales & Marketing, Region 2. ”Med 24 automatiska funktioner, 11 som standardutrustning, och fem unika för John Deere, förtjänar S700-serien sitt nya namn: den automatiserade tröskan”.