close
Menu

CommandPRO för alla 6R-serien traktorer

Mannheim, 13 juli 2018 – John Deeres CommandPRO joystick finns nu tillgänglig för alla små och mellanstora 6R-serien traktorer. Dessa modeller är också utrustade med den nya CommandCenter 4200-monitorn med samtliga sex AEF*-certifierade ISOBUS-funktioner (*Agricultural Industry Electronics Foundation). Dessutom uppfyller alla modeller i 6R-serien över 130 hk nu miljösteg V emissionsbestämmelser.
De Mannheim-tillverkade flaggskeppsmodellerna 6230R och 6250R med CommandPRO lanserades i slutet av 2016 och satte en ny standard för John Deere traktorer där joysticken gav en helt ny dimension vad ergonomi och mångsidighet beträffar. Maxhastigheten nås enkelt genom att föra spaken framåt, och 11 programmerbara knappar finns tillgängliga för lyft, kraftuttag, hydrauluttag, AutoTrac automatisk styrning, med mera.
Med CommandPRO kan körhastigheten ändras från max till noll och vice versa med en enkel rörelse. Krypkörning finns för lägre hastigheter från 0 till 2 km/h. Både joystick och pedaler kan manövreras samtidigt, och det finns därför inget behov av en särskild ISOBUS-joystick, eftersom föraren kan manövrera traktorn och hantera ISOBUS-funktionerna samtidigt.
CommandPRO i kombination med John Deere AutoPowr växellåda kommer att finnas tillgänglig för alla små och mellanstora 6R-serien traktorer, och båda funktionerna är standard på modeller med Ultimate utförande. CommandPRO kan beställas i kombination med 4600 CommandCenter eller den nya 4200 CommandCenter-monitorn. 4200-monitorn är 21 cm och ersätter den tidigare 18 cm 4100-monitorn. Från monitorn styr man AutoTrac, sektionskontroll, dokumentation och andra tillämpningar. Den är också förberedd för alla AEF-certifierade ISOBUS-funktioner såsom joysticksmanövrering och dataöverföring mellan traktor och redskap.
Alla 6R-serien traktorer kan också utrustas med variabel rattstyrning. En funktion som gör styrningen mindre ansträngande och kräver mindre armrörelser, vilket gör att vändning på vändtegen går snabbt och smidigt. Systemet kan aktiveras och avaktiveras från reglagekonsolen på traktorns CommandCenter. Den läderklädda ratten och en självåtergående körriktningsvisare ger ytterligare komfort för föraren.
6145R- och 6155R-modellerna kan utrustas med en större hydraulpump som levererar ett kraftfullt maxflöde på 155 liter/min. Det är en ökning med 23 procent jämfört med tidigare.
De större modellerna i 6R-serien över 130 hk är utrustade med miljösteg V motorer, vilket innebär att John Deere redan nu uppfyller nya striktare emissionsbestämmelser som kommer att gälla från 1 januari 2019 för traktorer över 170 hk.
Det senaste PowerMix-testet i Tyskland visar tydligt att det inte förekommer någon konflikt mellan låga emissionsvärden och motorns verkningsgrad. Vid DLG:s testcenter i Groß-Umstadt har 6250R satt ett nytt riktvärde för vätskeeffektivitet, genom att uppnå det bästa resultatet i det här effektsegmentet med en total vätskeförbrukning på endast 364 g/kWh i transportläge.