close
Menu

All verksamhetsdata i fickan

John Deere MyOperations-appen

All verksamhetsdata i fickan

Mannheim, 13 maj 2019 – Med John Deere MyOperations-appen har lantbrukare och maskinstationer tillgång till nödvändig data i smartmobilen, när som helst, var som helst. Användare hålls informerade om allt som händer på gården och på fältet genom dataöverföring i realtid, vilket är en av de huvudsakliga fördelarna med digitalisering av lantbruket.

Datan finns omedelbart tillgänglig i användarens MyJohnDeere.com konto, vilket i sin tur ger åtkomst till andra appar, som t.ex. Informationscentralen. Här hittar man både historik och aktuell information om maskinanvändning, fältarbete, och relevant odlingsdata. Om en maskin dessutom är utrustad med JDLink Connect telematiksystem, överförs all fältdata automatiskt till Informationscentralen, och man slipper manuell överföring av information till kontorsdatorn med t.ex. USB-minne.

Den kostnadsfria MyOperations-appen är en optimerad version av Informationscentralen för alla mobila enheter, som smartmobiler och surfplattor, vilket ger lantbrukare och maskinstationer enkel åtkomst till all maskin- och odlingsdata under arbetets gång. Användare vet alltid exakt var deras maskiner befinner sig och hur fältarbetet fortskrider. De kan också kontrollera hur mycket utsäde, gödnings- eller växtskyddsmedel som används, och skicka denna information direkt från appen.

Dessutom kan appen göra föraren uppmärksam på annan användbar information, som var det finns fältingångar, ogräsbemängda områden och andra hinder, vilket undanröjer behovet av tidsödande telefonsamtal. Genom att använda smartmobilens kamerafunktion, kan bilder läggas in på flaggorna, och dessa visas sedan på motsvarande fält i Informationscentralen.

Underhåll och påfyllning av bränsle stöds också av appen. Ett meddelande visas vid låg bränslenivå eller om en diagnoskod genereras. Appen visar också när det är dags för service, vilket förenklar schemaläggningen. När appen används med John Deere S700-serien tröskor, är det möjligt att överblicka maskininställningarna, samt utföra fjärrstyrda justeringar; det enda föraren behöver göra är att bekräfta detaljerna.

Inom appen kan lantbrukare och maskinstationer ge behörigheter till andra aktörer, och när som helst ändra eller ta tillbaka behörigheter. En agronom skulle t.ex. kunna ges tillgång till information om program för sprutning eller gödning för att kunna göra lämpliga rekommendationer.

John Deere appen MyOperations har redan flera tusen användare i Europa, och finns tillgänglig för både iOS och Android operativsystem. Tack vare dess mångsidighet och beprövade fördelar, har användare gett appen ett genomsnittligt betyg på 4,6 i App Store, vilket motsvarar omdömet ”mycket bra”. Som en del av det pågående utvecklingsarbetet med appen, görs regelbundna uppdateringar för att uppgradera befintliga funktioner och också erbjuda nya.